VI TAR I ET TAK FOR EN GOD OG INKLUDERENDE BYDEL.

Visste du at vi har to mottaksklasser for flyktninger på Grefsen skole??

Visste du at vi har to mottaksklasser for flyktninger på Grefsen skole??  Frivillighetssentralen ble kontaktet fordi flere av barna i disse klassene fryser. Tenk på det!  Her går vi rundt på Grefsen Kjelsås i deilig varme luer og votter, boblejakker og tykke bukser, gode varme sko og støvletter, og så er det mange av oss som ikke vet at naboen fryser. Vi vet det nå, og selvfølgelig vil vi hjelpe til. Har dere barn som har vokst fra godt, varmt yttertøy i alder 6 til 14 år? Ja, da blir vi veldig glade om du kontakter Frivillighetssentralen i Glads vei 47. Vi henter så gjerne en pose eller flere, sorterer og bunter og gir videre til familiene som trenger. Har dere ski, staver og støvler som hører i hop, ja da er det mange 6- til 14-åringer som kan få det gøy i snøen i nytt hjemland. Skøyter er sikkert også topp.
 Og så har Grefsen skole også nevnt mobiltelefoner. Det er nå en gang sånn, at kommunikasjon ungdom imellom foregår pr. mobil, og mobiltelefoner er det få av flyktningbarna som har med seg i kofferten. Skulle du ha en som fungerer, men som du har vraket av en eller annen grunn, ja da sier vi tusen takk til det også.


Og så til neste sak. Kan vi få til en leksehjelpgruppe her på Frivillighetssentralen Grefsen Kjelsås. Barna i mottaksklassene slutter på skolen ved 13.30 tiden. Veien over til Frivillighetssentralen fra Grefsen skole er kort. Vi stiller med boller og saft, stoler og bord. Kan du stille med ca. 2 timer voksenkontakt og litt pluss og minus en gang i uken? (I første omgang fram til sommerferien). Det hadde vært SUPERT. Man trenger ingen kompetanse annet enn lyst til å være litt sammen med barn, som skal prøve å få fotfeste i et helt nytt land.
 
 VI VENTER SPENT PÅ SVAR HER PÅ «FRIVILLIGHETEN».  Vårt telf. nr.: 22 15 41 20   eller e-post: post@grefsen.org


På forhånd TUSEN TAKK FOR AT DERE VIL HJELPE

Flere nyheter

VEL MØTT IGJEN I AUGUST !!

Vi er stolte av alt arbeid våre frivillige har utført det siste halvåret - og ikke minst, hvilken interesse våre tilbud har fått blant brukerne. Vi gleder oss til å ta fatt igjen i august og ønsker alle en fin sommer.

Sommerferie

Vi har sommerferie fra 20.juni og åpner igjen 5. august. I uke 26 (fra 24. juni) og uke 27 (fra 1. juli) er det likevel anledning til å komme innom for en kopp og en prat, eventuelt en liten handel. Annita er der i uke 26 og Kjersti i uke 27.

VELKOMMEN til sommerfeiring på uteplassen 19. juni kl 12

Sommerværet lar vente på seg, men vi satser på at det blir bra til den 19. juni. Så vi inviterer alle til servering og levende musikk på uteplassen foran sentralen.

FLOTT før 17. MAI FEST

Ca. 40 personer fant veien til Frivillighetssentralen 16. Mai. Her vaiet flaggene og bordene på uteplassen var pyntet i rødt, hvitt og blått. Solen skinte fra skyfri himmel, Birger serverte pølser med deilig tilbehør og Ilse- og Kristins sentralbakte boller gikk ned på høykant til kaffekoppen. Seks ulike nasjoner var representert, vi rensket halsen og sang Norge i rødt, hvitt og blått og Kjersti ønsket velkommen med små 17. mai vers. Ekstra hyggelig var det at staben i kirken stilte mannsterke med sognepresten i spissen. Tusen takk til alle frammøtte for at dere gjorde 16. mai festen vår så hyggelig og tusen takk til frivillighetsgjengen for topp innsats både ute i felten og ute ved bordene. HIPP, HIPP, HURRA!!

Kontakt på tvers av generasjoner

Det snakkes mye om Å BLANDE GENERASONER for tiden . Det gjør vi hver eneste dag på "Frivilligheten". Vi har lunsjbesøk av gamlekara og yngstemann denne dagen var go'jenta på to uker. Så som dere kanskje forstår, ja, vi er helt enige: Å blande generasjoner skaper et trivelig miljø, det er stimulerende og lærerikt, så velkommen til både store og små.

2019 © Frivillighetssentralen Grefsen Kjelsås